Cirkus för alla

I Palestina har Clowner utan Gränser i många år samarbetat den lokala cirkusskolan Assirk Assagh - Nablus Circus School, belägen på Västbanken. Detta är en plats dit barn och ungdomar kan komma för att tänka på annat än krig och konflikter.

Våra artister ger inspirerande föreställningar på skolan under sina turnéer men ordnar främst workshops för att fortbilda både lärare och elever. Eleverna som går här är otroligt talangfulla och här finner vi nog många av framtidens främsta cirkusartister!

Vårt projekt "Cirkus för alla" är just för alla men vi arbetar extra för att inkludera personer som definierar sig som tjejer och kvinnor i cirkusens magiska värld. På Västbanken upplever många tjejer och kvinnor att de är begränsade på grund av sitt kön och därför inte kan delta i sport- eller kulturaktiviteter på samma sätt som killar och män. Det vill Clowner utan Gränser vara med och förändra! Därför anordnar vi särskilda cirkusträningar för kvinnliga elever och har genom åren utbildat flera kvinnliga tränare.

Cirkus ger barn, ungdomar och vuxna lättnad i en extremt utsatt situation och en trygg plats där de kan ge uttryck för sina känslor, stärka sin självkänsla och ha roligt tillsammans.

Vill du stödja vårt arbete för barn som lever i utsatthet i Palestina? Ge ett bidrag eller bli månadsgivare och hjälp oss sprida mer skratt.