Sverige

"Cirkushoppet - Drömma Skratta Våga" är ett samarbetsprojekt mellan Clowner utan Gränser och Cirkus Cirkör där vi turnerar till asylboenden runt om i Sverige. Genom cirkus, aktivitet och skratt skapar vi framtidstro och glädje hos människor som kommit till Sverige på flykt.

Clowner utan Gränser och Cirkus Cirkör har under en lång tid arbetat med Sveriges bästa cirkusartister och pedagoger. 2016 gick vi samman för att ge stöd, träning och framtidstro till människor som sökt skydd i Sverige. Med gemensamma krafter besöker vi asylboenden och andra samlingsplatser för att genom kreativa, självstärkande, sociala och fysiska aktiviteter ge barn, unga och vuxna en paus mitt i all oro och ny energi som skapar framtidstro.  

Under 2016 och med fortsättning under 2017 besöker vi cirka 70 knytpunkter för människor på flykt från norr till söder i Sverige för att ge föreställningar och cirkusträning. På tio av platserna stannar vi en hel vecka och bjuder in barnen till en fördjupningsvecka i cirkus och andra konstformer.

Under 2017 turnerar Cirkushoppet till Gotland, Finnspång, Stockholm, Helsingborg, Gävle, Uppsala, Västmanland och Växjö med omnejd.

Vill ert boende få besök av Cirkushoppet? Vi tar löpande emot intresseanmälningar. Kontakta projektledare Kristina Eriksson (kristina.eriksson@skratt.nu) för mer information.

Gränslöst mod - Ett seriealbum om vår tids superhjältar
Cirkushoppet vill öka kunskap och engagemang om flyktingskapets ofrivillighet. I seriealbumet Gränslöst mod kan ungdomar och vuxna läsa berättelser om hur det är att vara på flykt och hur en själv kan engagera sig. Läs online här!

Projektet finansieras PostkodLotteriets Kulturstiftelse.