Drömgala för barn som kommit till Sverige på flykt

Lördag 28/11 bjöd Clowner utan Gränser in barn som kommit på flykt till Sverige till Drömgalan på Dansens Hus i Stockholm. En gala där dessa barn får uppleva en dag då de är viktigast i världen. Dagen fylldes med popcorn, ballonger, cirkus och lek innan våra artister avslutade med en stor föreställning på stora scenen. Vårt sätt att ge de barnen ett varmt och kärleksfullt välkomnande!

Det hela startade med Drömgalan 2013. Sedan dess har det fortsatt och lördag den 28 november bjöd Clowner utan Gränser för tredje året i rad in barn till en drömsk gala på Dansens Hus i Stockholm. In bjöds ensamma barn och familjer som kommit till Sverige för att söka skydd och papperslösa barn och familjer som flytt till Sverige. De möttes av en sprakande föreställning på Dansens Hus stora scen där de fick bubbla av skratt och uppleva en glädjefylld stund tillsammans. 60 av våra professionella artister visade upp sina bästa nummer och delade med sig av sitt kunnande och starka engagemang för att sprida skratt bland de som behöver det mest.

Röda mattan rullades ut och det blev en dag fylld av popcorn, ansiktsmålning, prova på-cirkus, clowner, ballonger, skratt och gemenskap. Omkring 700 fick känna sig som viktigast i världen.

Till Clowner utan Gränsers stora glädje valde flera företag och privatpersoner att köpa biljetter till Drömgalan för att välkomna barn till Sverige. Överskottet av pengarna kommer vi att använda för att fortsätta sprida skratt till barn som av olika anledningar inte kunde komma på Drömgalan. Vi åker till boenden, transitplatser och skolor där barn som kommit till Sverige för att söka skydd för att ge dem en föreställning på plats och skapa framtidstro.

Se klipp från SVT Nyheter som var på plats i lördags:

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-dansar-clownerna-for-att-fa-flyktingbarnen-att-skratta

Läs blogg av Clowner utan Gränsers generalsekreterare Jennifer Vidmo om Drömgalan 2015:

http://www.skratt.nu/blogg/nagot-av-det-vackraste-man-kan-tanka-sig

Clowner utan Gränser kan bistå med bilder från dagen.