En drömgala för barn på flykt

Lördag 10 december bjöd Clowner utan Gränser för fjärde året i rad in hundratals barn, ungdomar och familjer som kommit till Sverige på flykt till Drömgalan på Dansens Hus i Stockholm. Tillsammans fick vi en helt magisk dag fylld av så mycket glädje och framtidstro.

I en värld präglad av konflikter, stängda gränser och ovisshet är Drömgalan det vackraste en kan tänka sig. En dag full av förväntansfulla leenden, mänskliga pyramider, doften av popcorn, barn som gör kullerbyttor, flygande jongleringsbollar, tokiga clowner, musik från världens hörn, barn som skrattar, föräldrar som skrattar. Möten över osynliga gränser som vårt samhälle vanligtvis är fullt av. Till Drömgalan är alla välkomna och nu fortsätter Clowner utan Gränser vårt arbete för att alla också ska vara det till Sverige i stort.

Vi vill skicka all vår kärlek till er som var med och gjorde Drömgalan möjlig. Tack till SVT för det fina reportaget i Rapport, tack till alla artister och volontärer för er tid och talang, tack till RättBuss och Ofgrulia Transport & Personal AB för sponsring av transport, tack till Gislerud Carpets AB för den röda mattan, tack till MoMuMat AB för sponsring av mat, tack till Cirkus Cirkör för all hjälp, tack till Trustnet AB, X-Machines AB och Avega Group AB för att ni köpte biljetter till Drömgalan och därmed var med och gjorde den möjlig och tack till Dansens Hus - vår fina partner!

Men mest av allt vill vi tacka alla er som kom, både stora som små! Det var fantastiskt att lära känna er och förhoppningsvis ses vi snart igen.

Vill du hjälpa oss hälsa barn på flykt varmt välkomna till Sverige? Swisha en gåva till 90 00 209 och märk den med "jag hjälper".