Filippinerna

Filippinerna är ett av världens mest katastrofdrabbade länder. Särskilt olyckligt är att det ofta är samma områden i landet som drabbas vid varje tillfälle, oftast av tyfoner och jordskred. Människorna som bor här går därför gång på gång miste om allt de äger vilket gör det oerhört svårt att ta sig ur sin socioekonomiska utsatthet. Det innebär vidare att barnen här periodvis förlorar sin skolgång. När barnen förlorar skolan, den ibland enda trygga platsen i livet, ökar också risken för att de lockas in i destruktivitet, blir utsatta för trafficking och annat våld mm. 

Clowner utan Gränser vill göra allt vi kan för att stötta dessa samhällen och barn. Därför turnerar vi hit och sätter upp föreställningar för barnen och bjuder in till workshops. Vi arbetar bland annat med barn som tvingas leva på gatan, barn som bor på barnhem, barn som bor i de byar som varit särskilt utsatta för naturkatastrofer och barnen som bor på de särskilda rehabiliteringscentren för barn som räddats för trafficking och sexuellt våld. 

Vill du stödja vårt arbete för barn som lever i utsatthet i Filippinerna? Ge ett bidrag eller bli månadsgivare och hjälp oss sprida mer skratt ut i världen.