Nigeria

Konflikten i nordöstra Nigeria, där bland annat terroristgruppen Boko Haram är en del, har tvingat över två miljoner på flykt. Mer än hälften av de drabbade är barn. Barn som tvingas växa upp i en av vår tids värsta humanitära kriser. Barnen lever i extrem stress med rädsla för att dö, skadas eller förlora anhöriga. De mänskliga rättigheterna och internationella lagar kränks också regelbundet och Nigerias befolkning lider utöver konflikten av en extremt svår humanitär kris med både översvämmningar och svält.

Clowner utan Gränser vill bidra till att situationen i Nigeria förändras till det bättre. Därför startar vi projektet Play for peace i Nigeria för att bidra till barnens psykosociala välmående genom att minska stress och rädslor och öka lek och hopp om framtiden. Genom kreativa aktiviteter kommer vi också att arbeta med barn och vårdnadshavare tillsammans för att stärka anknytningsbandet dem emellan. Våra artister kommer även utbilda volontärer och personal från vår samarbetspartner Terre des Hommes i våra metoder. På så vis kan de fortsätta att sprida glädje och lek till ännu fler barn.

Vill du också vara med och stödja vårt arbete för barn som lever i utsatthet i Nigeria? Ge ett bidrag eller bli månadsgivare och hjälp oss sprida mer skratt ut i världen.