Bli Clowner utan Gränser artist!

Är du artist och sugen på att bidra till att göra världen till en gladare plats? Varje år reser mängder av professionella artister ut i fält på expeditioner runtom i hela världen tillsammans med oss. Vi annonserar löpande ut olika uppdrag i vårt artistnätverk. Här kan du läsa mer om vad som krävs för att bli en Clowner utan gränser artist.

Clowner utan Gränsers policy är att det ska vara professionella, yrkesverksamma artister som åker ut i fält. Du behöver stor vana av att arbeta artistkt under föränderliga omständigheter, inte vara rädd för att hugga i och vara beredd på att din publik kan vara alltfrån små barn på ett barnhem till tusentals personer i ett flyktingläger. Vi arbetar även med personer med vana av att arbeta pedagogiskt med cirkus och drama. Utöver en bedömning av det artistiska ser vi också till din mentala styrka och förmåga att arbeta i pressade situationer. Allt artistiskt arbete i fält sker på volontär basis. 

Processen för att få åka ut med Clowner utan Gränser kan gå till på två sätt. I vissa fall kan artister som ingår i vårt nätverk själva driva ett projekt med egna kontakter och research som Clowner utan Gränser är med och finansierar.  Det vanligaste är dock att kansliet projektleder expeditioner som artisterna kan anmäla intresse till. Utifrån anmälningarna väljs en turnéledare som är erfaren artist som i sin tur väljer ut sitt team att åka med.  

 "Nya" Clowner utan Gränser artister åker aldrig helt själva, utan sätts alltid ihop med en eller flera artister som varit ute i andra projekt så de kan handleda och stötta under tiden. 

Det är begränsat med reptid inför expeditionerna utan föreställningarna bygger ofta på nummer som sammanvävs därför kan det vara bra att ha några idéer på fysiska komiska akter eller en komisk karaktär som kan fungera för en internationell publik. Har du en akt som du jobbat med som du tror skulle passa för en internationell familjepublik är det toppen. 

Skicka din ansökan till kajsa.englund@skratt.nu.