Rupesh Tillu tilldeles Clowner utan Gränsers pris för Årets insats

På Clowner utan Gränsers årsmöte 7 maj 2019 tilldelades Rupesh Tillu organisationens pris Årets insats för sitt extraordinära arbete i organisationen. Motiveringen lyder:

Rupesh Tillu tilldelas priset för sitt ihållande och imponerande engagemang i Clowner utan Gränsers arbete i Indien. Det är mycket tack vare Rupesh som organisationen kunnat etablera sig och under sex år arbeta i Kamathipura, ett red light district i Mumbai som är Indiens största. Under 2018 var Rupesh fortsatt med och drev arbetet där men genomförde också en turné där sex flickor från bordellområdet fick åka med sin föreställning till Polen och Sverige för att berätta sin historia samt ordnade ett clown camp för indiska artister tillsammans med Clowner utan Gränser. Oavsett vad arbetet fokuserar på är den gemensamma nämnaren alltid Rupesh som med sitt stora engagemang verkligen förändrar världen och nu även leder nätverket i Indien mot att bli en egen Clowner utan Gränser-organisation. 

Clowner utan Gränser har arbetat i Indien i många år, främst i Mumbai och det enorma bordellområde som där finns. Vi har samarbetat med lokala organisationer som hjälp oss få ut barnen under dygnets mest aktiva timmar. Clowner utan Gränser har satt upp föreställningar för barnen och bjudit in till workshops och lek, allt för att de ska få ny energi och hopp om framtiden. 2016 utbildade vi också lokala artister som sedan dess, under ledning av Clowner utan Gränser, anordnat träningar ett par gånger i veckan för barnen på bordellerna i exempelvis clown och teater. Detta har resulterat i att barnens självkänsla växt något enorm, de som knappt vågade möta någons blick tidigare står nu på scen och uppträder inför publik. Clowner utan Gränsers arbete fortsätter i Indien även 2019.