Rwanda

Rwanda är ett land som fortfarande lider av sviterna från folkmorden 1994. Samtidigt har landet också blivit ett land dit många människor från grannländerna tvingas på flykt. Det innebär att en stor mängd barn och vuxna idag lever i något av Rwandas enorma flyktingläger som på många sätt blivit permanenta. Hit turnerar Clowner utan Gränser för att sprida skratt och hopp till de som behöver det som mest.

Clowner utan Gränser har arbetat i Rwanda i många år. Alltid tillsammans med lokala artistkollektiv vars medlemmar berättat om hur aktobatiken räddade dem när de levde på gatan efter folkmordet 1994. Idag arbetar vi tillsammans för att stärka barn och unga som lever i utsatthet som de en gång gjorde. 

I södra Kivu-området och gränsområdet mellan Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo lever många barn i utsatthet, otrygghet och bär på en ovisshet för framtiden och nutiden. De fem stora flyktingläger som finns i Rwanda fylls dagligen med människor som flyr striderna i DR Kongo, många av dem är barn. 

Clowner utan Gränser arbetar med att ge psykosocialt stöd till barn som på olika sätt lever under svåra förhållanden i landet. Samtidigt arbetar vi också med utbyten för artister från regionen för att ge kompetensutveckling. Allt för att Clowner utan Gränsers metoder ska kunna spridas så mycket som möjligt.

Vill du stödja vårt arbete för barn som lever i utsatthet i Rwanda? Ge ett bidrag eller bli månadsgivare och hjälp oss sprida mer skratt ut i världen.