Tanzania

I Tanzania lever personer med albinism liv präglade av extrem utsatthet.  Myter finns exempelvis i samhället som säger att kroppsdelar från en person med albinism ger lycka och framgång vilket lett till att ett stort antal personer överfallits och stympats, många har dött av sina skador. Barn och unga är extra utsatta och för att skydda dem har staten etablerat särskilda skolor och hem för barn med albinism där de isoleras från omvärlden.

För att ge dessa barn stöd arbetade Clowner utan Gränser 2018 i Tanzania. Våra artister spelade föreställningar och anordnade workshops på de särskilda skolorna för att ge barnen ökad självkänsla och självförtroende. Vi arbetade även med målet att integrera barn med albinism i resten av samhället samt för att utbilda lärare och personal som arbetar med barnen till vardags för att stärka dem i deras roll.

Vill du stödja vårt arbete för barn som lever i utsatthet i Tanzania? Ge ett bidrag eller bli månadsgivare och hjälp oss sprida mer skratt ut i världen.