Tycker du Clowner utan Gränser behöver uppdatera sin grafiska profil?

Det gör vi också. Clowner utan Gränser har de senaste åren växt så det knakar, både när det kommer till våra insatser och hur många projekt vi driver runt om i världen men också organisatoriskt. Den en gång prisbelönta grafiska profilen behöver nu komma ikapp med resten av oss och vi söker därför efter den perfekta partnern att göra detta arbete tillsammans med. 

Uppdragsbeskrivning
I uppdraget ingår tre övergripande uppgifter:

  • Att ta fram en ny visuell identitet för Clowner utan Gränser med allt vad det innebär. Exempelvis grafisk profil, typsnitt för digitalt arbete och tryck, färgpalett, manér och tonalitet.
  • Att ta fram en ny logotyp för organisationen.
  • Att mobilanpassa Clowner utan Gränsers hemsida.

Våra behov
Clowner utan Gränser är en liten organisation och den grafiska profilen används i allt från intern kommunikation till superextern kommunikation och ska därför passa längs med hela vägen. Den måste vara användarvänlig och enkel att arbeta med i så väl digitalt bruk som i framtagandet av tryckt material. I och med att vi är en ideell organisation är det också viktigt för oss att vara kostnadseffektiva. Därför ska en ny grafiska profil hålla en lång tid framöver. Vi vill uppfattas som moderna snarare än trendiga.

Vilka är ni?
Det är en fråga som är väldigt viktig för oss! För att vi ska kunna samarbeta har ni kollektivavtal och ställer er givetvis bakom Clowner utan Gränsers Uppförandekod som ni kan läsa här.

Ansök senast 24 mars
Låter detta som ett jobb för er? Inkom då med max en A4-sida där ni berättar om

  • hur ni skulle ta er an uppdraget
  • er upplevelse av Clowner utan Gränsers nuvarande grafiska profil
  • vilka ni anser är de största behoven för Clowner utan Gränser vad gäller en ny grafisk profil

Vi vill också att ni presenterar tre exempel på liknande arbeten som ni gjort tidigare. Skicka er ansökan senast söndag 24 mars till karin.tennemar@skratt.nu.

Transparent arbetsgång
Vi skickar ut denna utlysning brett för att nå fram till er som verkligen känner för uppdraget. Efter den första urvalsprocessen kommer vi välja ut ett färre antal aktörer för personliga möten och vidare dialog. I slutänden kommer en uppdragstagare väljas och denne kommer ha ett tätt samarbete med ansvarig på Clowner utan Gränsers kansli.

Frågor? Kontakta Karin Tennemar på Clowner utan Gränsers kansli via karin.tennemar@skratt.nu eller 076-038 82 13.

Vi ser fram emot att höra ifrån er!