Välkommen till ett samtal om kulturens betydelse för jämställdhet

I Jordanien, Libanon, Palestina och Syrien driver Clowner utan Gränser Creative Arts for Peace and Equality, ett projekt för att öka medvetenheten kring jämställdhet och bidra till fred i regionen genom kultur. Nu kommer tre av projektets deltagare till Sverige och vi hälsar dig varmt välkommen till ett samtal på Folkoperan där vi en gång för alla ska reda ut betydelsen av kultur i freds- och jämställdhetsarbetet. Moderator för samtalet är Bianca Kronlöf.

GÄSTER
– Ranin Odeh, Palestina. Skådespelerska, regissör och teaterlärare. Arbetar just nu i flyktinglägren i Jenin för att genom socialterapi och konst skapa nätverk för kvinnor.
– Rand Mohammad, Jordanien. Artist, manusförfattare och
regissör. Arbetar med kvinnor och tonårstjejer som lever i palestinska flyktingläger i landet.
– Helena Nakrour, Libanon. Artist och projektledare inom kultursektorn. Arbetar med kvinnor och tonårstjejer som utsatts för våld och trauma.
– Bianca Kronlöf, moderator. Prisbelönad skådespelerska och feministisk aktivist. Just nu aktuell i Tv4:as storsatsning "Tunn is", en politisk thriller om klimatkrisen.

NÄR? Tisdag 22 oktober. Dörrarna öppnas 17.30. Då bjuder vi på alkoholfri dryck, tilltugg och mingel! Panelsamtalet börjar 18.00 och pågår en timme. Efteråt finns tid för frågor.
VAR? Folkoperan, Hornsgatan 72, Stockholm.
HUR? Samtalet kommer vara på engelska.

Läs om lokalens tillgänglighet här: https://www.folkoperan.se/om-folkoperan/tillganglighet.

Projektet Creative Arts for Peace and Equality har beviljats medel från Folke Bernadotteakademins stöd till civilsamhället för fred och säkerhet, www.fba.se.

VARMT VÄLKOMMEN!