Sverige

Clowner utan Gränser vill ge barn som kommit till Sverige på flykt en kärleksfull start på deras liv här och genom skratt hälsa dem varmt välkomna till Sverige. Genom att sprida glädje hos barnen byggs en trygghet upp och ger dem en stunds respit från tunga minnen de bär med sig.

I projektet Välkommen till Sverige sprider Clowner utan Gränsers artister skratt och hopp till barn och ungdomar som flytt sitt hemland och sökt skydd i Sverige. Vi besöker boenden och andra samlingsplatser för människor på flykt för att ge föreställningar, workshops och cirkusträning. Tillsammans skapar vi nya, glada minnen hos barnen och ger stöd och framtidstro.


Clowner utan Gränser startade projektet Välkommen till Sverige under hösten 2014 och arbetet har fortsatt runt om i hela Sverige sedan dess. Som en del i detta arbete har

Clowner utan Gränser de senaste fyra åren anordnat Drömgalan. En magisk dag på Dansens hus dit vi bjuder in barn som kommit till Sverige på flykt för att få prova på cirkus, äta sockervadd, se en spännande clownföreställning och känna sig som viktigast i världen. I samband med Drömgalan samlar vi in pengar för att kunna besöka boenden för skyddsbehövande runt om i Sverige så vi kan nå alla barn, även de som inte kunde komma till Drömgalan. 

Vill du vara med och ge barn som kommit till Sverige på flykt ett varmt välkomnande? Ge ett bidrag eller bli månadsgivare. Tack för ditt stöd!